Σε πραγματικό χρόνο ζωγραφίζονται οι δείκτες του ρολογιού που σχεδίασε ο Ολλανδός σχεδιαστής Maarten Baas για το Schiphol, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Η κίνηση των παραδοσιακών δεικτών του ρολογιού έχουν «αντικατασταθεί» από μία βίντεο-περφόρμανς, διάρκειας 12 ωρών. Στο βίντεο, ο ίδιος ο Baas ζωγραφίζει, ξανά και ξανά, τους δείκτες με ρόλερ και χρώμα. Φορά μπλε φόρμα εργασίας, που παραπέμπει στο εργατικό προσωπικό του αεροδρομίου, υπεύθυνο για τον καθαρισμό του.

Το ρολόι είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα ατσάλινο κουτί, στο οποίο ανεβαίνει μια σκάλα, «για να επιτρέψει σ’ αυτόν τον φανταστικό άνθρωπο με την μπλε φόρμα, να μπει μέσα» εξηγεί ο Baas. «Κρατά έναν κόκκινο κουβά κι ένα κίτρινο πανί καθαρισμού, και καθαρίζει μετά τους δείκτες, και κατόπιν, κάθε φορά, δημιουργεί ένα νέο λεπτό». Το καινούργιο δημιούργημα του Baas εντάσσεται στη σειρά του, Real Time, την οποία εγκαινίασε το 2009. «”Real Time” είναι όρος που χρησιμοποιούμε στη βιομηχανία του κινηματογράφου» λέει. «Σημαίνει ότι η διάρκεια μιας σκηνής είναι ίδια με τον χρόνο κινηματογράφησής της. Παίζω μ’ αυτή την ιδέα στα Real Time ρολόγια μου, δείχνοντας βίντεο στα οποία οι δείκτες όντως κινούνται σε πραγματικό χρόνο».

Προς το παρόν, η σειρά Real Time ρολογιών του Maarten Baas περιλαμβάνει, επίσης, ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες σχηματίζονται από σκουπίδια που μετακινούν καθαριστές με σκούπες και ένα ρολόι τοίχου, σαν αυτά που είχαν οι παππούδες μας, με μια δωδεκάωρη λούπα βίντεο: Κάποιος, μέσα στην κάσα του ρολογιού, ζωγραφίζει τα λεπτά, το ένα μετά το άλλο.