Το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν έδειξε μια έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

Η έρευνα λοιπόν έδειξε ότι οι μητέρες που μένουν στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους είναι πιο ευτυχισμένες από τους άλλους που κάνουν κάποιο επάγγελμα εκτός σπιτιού. Η έρευνα έδειξε ότι αν το να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά μετριόταν ως εργασία, τότε αυτοί που το έκαναν θα ήταν στην κατάταξη ως οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι από οποιαδήποτε άλλη εμπορική ή επαγγελματική δραστηριότητα. Μόνο ένας στους επτά γονείς που μένουν στο σπίτι λένε ότι είναι δυσαρεστημένοι με το ρόλο τους με το επίπεδο της δυστυχίας να είναι λιγότερο από το μισό των δημοσίων υπαλλήλων ή των πωλητών.

job2

Η έρευνα ζήτησε από περισσότερα από 3.000 άτομα να πουν αν είναι ή όχι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Το μέρος των ατόμων που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά – ως επί το πλείστον γυναίκες – χαρακτηρίστηκαν ως νοικοκυρές και «σκόραραν» ένα 87,2% στην ευτυχία. Την υπόλοιπη πεντάδα της «ευτυχισμένης εργασίας» συμπληρώνουν άτομα που εργάζονται στο χώρο φιλοξενίας και διαχείρισης εκδηλώσεων, στις δημιουργικές τέχνες και το σχεδιασμό, στον τομέα της φιλανθρωπίας, στην αναψυχή, στον τουρισμό και τον αθλητισμό. Οι λιγότερο ικανοποιημένοι εργάζονται στο μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, με τη βαθμολογία της ευτυχίας τους να φτάνει το 53,8%. Χαμηλά ποσοστά ευτυχίας έχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην αστυνομία και την ασφάλεια, οι πωλητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε καταστήματα. Η έκθεση αναφέρει ότι: «Οι νοικοκυρές είναι πιο ευτυχισμένες από τους ανθρώπους που απασχολούνται σε οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά δουλεύουν διπλές ώρες απ’ ο,τι οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν».

job

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των μητέρων που πηγαίνουν για δουλειά θα ήθελαν να εγκαταλείψουν αυτό που κάνουν και να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους.