Μία γυναίκα στην Κίνα έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο γλυκιά μητέρα», όταν πήρε υπό την προστασία της και βοήθησε ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι που βρήκε να κλαίει στο δρόμο. Η γυναίκα η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι 26 ετών προσφέρθηκε να θηλάσει ένα μωρό μόλις λίγων ημερών το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και αβοήθητο. Το νεογέννητο βρέθηκε αρχικά από έναν περαστικό σε ένα δρόμο στην περιοχή Beiwei στην πόλη Xianyang, βορειοδυτικά της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μια γυναίκα με το όνομα Wei, η οποία εργαζόταν σε μια τοπική εταιρεία ακινήτων, είδε ένα κουτί αποθήκευσης έξω από την επιχείρησή της την περασμένη Τετάρτη, αλλά νόμιζε ότι ήταν σκουπίδια και δεν ασχολήθηκε περισσότερο. Όταν τελικά αποκαλύφθηκε τι συνέβαινε, συνειδητοποίησε από πού προερχόταν και ένα κλάμα που άκουγε. Το βρέφος που έκλαιγε τράβηξε την προσοχή και κάποιων περαστικών και μόλις άνοιξαν το κουτί είδαν ένα κοριτσάκι τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, λίγο γάλα και μερικά χρήματα. Το μωρό φαινόταν σώο, αλλά οι περαστικοί ήταν σοκαρισμένοι από το θέαμα.

mwro2

Τότε μια από τις γυναίκες που ήταν παρούσα στο περιστατικό, όντας νέα μητέρα, αποφάσισε να το πάρει στην αγκαλιά της και να το θηλάσει για να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια.

Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε το μωρό στην αγκαλιά της γυναίκας, ενώ πολλοί περαστικοί είχαν γεμίσει με χρήματα τα μανίκια του μωρού. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην κοινωνική πρόνοια υπάρχουν υποψίες ότι το μωρό πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις.

Η ιστορία έχει κερδίσει την προσοχή των ανθρώπων και των μέσων ενημέρωσης, ενώ πολλοί χαρακτηρίζουν τη γυναίκα που το θήλασε ως την πιο «γλυκιά μητέρα». Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια όπως ενός χρήστη που έγραψε ότι αν το μωρό εγκαταλείφθηκε λόγω κάποιας σοβαρής πάθησης τότε υπάρχει κίνδυνος για τη γυναίκα και το μωρό της. Η αστυνομία διερευνά τώρα την υπόθεση.