Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε επιστολή του προς δύο γερουσιαστές χαρακτηρίζει «ανοιχτή και ενεργή» την έρευνα για την επίθεση στο Λόκερμπι το 1988, τονίζοντας ότι μπορεί να βοηθηθεί από τις αποκαλύψεις μετά την εξέγερση στη Λιβύη.

«Το υπουργείο συμμερίζεται το ενδιαφέρον σας για τα πρόσφατα γεγονότα στη Λιβύη που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην επίθεση»τονίζει ο  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ρόναλντ Γουέλτς στην επιστολή προς τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντες και Φρανκ Λότενμπεργκ.

Ο Γουέλτς επισημαίνει ακόμα πως το υπουργείο έχει ενημερωθεί για ορισμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο λίβυος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ έχει δηλώσει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ο Μουάμαρ Καντάφι εμπλέκεται στην υπόθεση Λόκερμπι.

Χθες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τις νέες αρχές της Τρίπολης τη φυλάκιση του Αμπντέλ Μπάσετ αλ-Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την επίθεση του Λόκερμπι που είχε προκαλέσει το θάνατο 270 ανθρώπων το 1988, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν από δύο χρόνια για ιατρικούς λόγους.

Ο αλ-Μεγκράχι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που καταδικάστηκε ποτέ για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του επιβατικού αεροπλάνου της εταιρείας Pan Am, το οποίο ανατινάχθηκε πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας.