Η παγκόσμια οικονομική κρίση φαίνεται πώς δεν πλήττει ιδιαίτερα την Ασία, αφού σύμφωνα με μελέτη προβλέπεται διπλασιασμός των εκατομμυριούχων στην Ασία.

προβλέπεται σύμφωνα με τη μελέτη Ο σημερινός αριθμός των εκατομμυριούχων εκτιμάται στα 1,16 εκατομμύρια άτομα, νούμερο το οποίο θα ξεπεράσει τα 2,82 εκατ. άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης, η οποία δίνει μάλιστα σημαντικό προβάδισμα στους Κινέζους.

Η μελέτη της ελβετικής τράπεζας Julius Bear με την έκθεση Asia Wealth Report, προβλέπει επίσης ότι ο πλούτος που βρίσκεται σε ασιατικά χέρια σχεδόν θα τριπλασιαστεί και από τα 5,6 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αγγίξει τα 15,81. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στην έκθεση, μόνο στην Κίνα ο αριθμός των πολύ πλουσίων προβλέπεται να ξεπεράσει τα 1,4 εκατομμύρια με συνολική περιουσία που θα ξεπερνά τα 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί, ότι ως πλούσιος ορίζεται από την ελβετική τράπεζα όποιος έχει περιουσία πάνω από ένα εκατομμύριο αμερικανικά δολάρια σε πόρους που να μπορούν να επενδυθούν.