Την προφυλάκιση έως τις 29 Απριλίου της γυναίκας που σκότωσε και αποκεφάλισε το νήπιο που φρόντιζε, στη Ρωσία, διέταξε σήμερα το δικαστήριο, ύστερα από αίτημα των ανακριτών. Η 38χρονη, μητέρα τριών παιδιών και η ίδια, η οποία φαίνεται να έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε ότι ενήργησε «κατ’ εντολή του Αλλάχ».

Η γυναίκα από το Ουζμπεκιστάν συνελήφθη προχθές στη Μόσχα να κρατά στη μέση του δρόμου το κεφάλι του παιδιού…

«Αυτό με διέταξε ο Αλλάχ» να κάνω, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στην ακροαματική διαδικασία. Κλεισμένη μέσα σε κλουβί, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται στη Ρωσία, η Gulchekhra Bobokulova έκανε ασυνάρτητες δηλώσεις, με παράπονα και προφητικά λόγια, λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. «Ο Αλλάχ στέλνει τον δεύτερο προφήτη για να φέρει νέα της ειρήνης, καλημέρα σε όλους. Πεινάω, θα πεθάνω σε μια εβδομάδα, αυτό είναι το τέλος του κόσμου, μού απαγόρευσαν να φάω. Γεια σε όλους», είπε και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της πριν χαιρετίσει τους δημοσιογράφους.

Η τροφός του γεννημένου το 2011 νηπίου περίμενε οι γονείς να φύγουν από το διαμέρισμα και στη συνέχεια, «για άγνωστο λόγο», «τραυμάτισε το παιδί στο λαιμό, χώρισε το κεφάλι από το σώμα», πριν πάει στο μετρό κρατώντας το κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Οι ερευνητές υπέβαλαν την Μπομποκούλοβα σε ψυχιατρικές εξετάσεις. Δεν αποκλείεται να ενήργησε «υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών ή ναρκωτικών», εξήγησαν χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.