Ίχνος τύψεων δεν έδειξε ο δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, κατά την οκτάωρη αναπαράσταση του μακελειού που οργανώθηκε από την αστυνομία στο νησί Ουτόγια όπου 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπρέιβικ δεν ήταν αδιάφορος αλλά δεν έδειξε καθόλου τύψεις για τις πράξεις του.

Ο δράστης οδηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νησί, που βρίσκεται 40 χλμ. βορειοδυτικά του ‘Οσλο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αρχικά με αυτοκίνητο και μετά στο ίδιο πλοίο στο οποίο είχε επιβιβαστεί την ημέρα του μακελειού. Φορούσε χειροπέδες στο πλοίο και κρατείτο από ένα λουρί αρκετών μέτρων όσο ήταν στο νησί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang που δημοσίευσε φωτογραφίες που λήφθηκαν από μακριά και δείχνουν τον εξτρεμιστή να οδηγεί την αστυνομία στο νησί, ελικόπτερα της αστυνομίας εκτελούσαν πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η αστυνομία μαγνητοσκόπησε την αναπαράσταση και την ανάκριση ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικά στοιχεία. Ο Μπρέιβικ θυμάται πώς ερρίφθη κάθε πυροβολισμός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του εξτρεμιστή, τον Γκέιρ Λίπεσταντ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τόσο ο Μπρέιβικ όσο και ο δικηγόρος του και όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην αναπαράσταση φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι είπε ακόμη ότι η αστυνομία είχε υποβάλει σε ακτινογραφία τον Μπέρινγκ Μπρέιβικ, μερικές ημέρες μετά τη σύλληψή του καθώς φοβόταν μήπως ο δράστης του μακελειού είχε καταπιεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό ή ένα τηλεχειριστήριο.