Η απόκοσμη μουσική που άκουσαν αστροναύτες στη Σελήνη

Στο φως απόρρητες ηχογραφήσεις από την αποστολή του Apollo 10


ΚΟΣΜΟΣ
14:54
22/02/2016
Η απόκοσμη μουσική που άκουσαν αστροναύτες στη Σελήνη
1
loading

Το πλήρωμα του Apollo 10 που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το 1969, δυο μήνες πριν τη διάσημη προσγείωση του Νιλς Άρμστρονγκ, αποκαλύφθηκε τώρα ότι άκουσαν μια μυστηριώδη και ανεξήγητη «μουσική» στην αθέατη πλευρά της.

Για ένα διάστημα περίπου μιας ώρας, ουδείς γνώριζε την τύχη τους- κανείς από τη Γη, δεν μπορούσε να τους ακούσει. Τελικά οι αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη σώοι, και η αποστολή ήταν άκρως επιτυχημένη. Περίπου 40 χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2008, άρχισαν να αποκαλύπτονται απόρρητες, μαγνητοσκοπημένες καταγραφές από τη συγκεκριμένη αποστολή που περιέχουν και μια «απόκοσμη» μουσική η οποία «ερχόταν μέσω του ραδιοφώνου και την ώρα εκείνη που δεν βρισκόταν σε επαφή».

Το θέμα αυτό, αποτέλεσε το αντικείμενο της σειράς ντοκιμαντέρ  του Science Channel «Nasa’s Unexplained Files», στο οποίο οι τρεις αστροναύτες – Thomas P. Stafford,  John W. Young, Eugene A. Cernan αναφέρουν ότι ο ήχος που άκουσαν έμοιαζε με ένα σφύριγμα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, στους διαλόγους που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, οι αστροναύτες εκφράζουν την έκπληξή τους την ώρα που ακούγονται οι ήχοι και καταγράφηκε και η απορία τους ως για το κατά πόσο πρέπει να αναφέρουν το περιστατικό.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Sotirios Lois

    Είναι τόσα τα ψέματα που μας σερβίρουν οι δυνάμεις που ασχολούντε με το διάστημα, που στο τέλος θα μας ξεφουρνίσουν πως ο ΠΟΥΤΙΝ προέρχετε απ'τον ΑΡΗ, ο ΟΜΠΑΜΑ απ'την αθέατη πλευρά της Σελήνης και οτι μας κυβερνούν ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.
    ΕΛΕΟΣ [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει