Εκατοντάδες Τεμένη άνοιξαν για το «τσάι της αδελφοσύνης»

Πρωτοβουλία από το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας


ΚΟΣΜΟΣ
23:00
09/01/2016
Εκατοντάδες Τεμένη άνοιξαν για το «τσάι της αδελφοσύνης»
3
loading

Εκατοντάδες μουσουλμανικά τεμένη σε ολόκληρη τη Γαλλία συμμετέχουν σε μία πρωτοφανούς κλίμακας εκδήλωση «ανοικτές πόρτες», προσφέροντας διευκρινίσεις και «τσάι της αδελφοσύνης» στους επισκέπτες, για να υπερασπισθούν ένα ισλάμ της «ομόνοιας» στη χώρα που βρίσκεται υπό το σοκ των τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις κατά του Charlie Hebdo και του Hyper Cacher, η πρωτοβουλία προήλθε από το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας, που εκπροσωπεί τα μουσουλμανική τεμένη της Γαλλίας.

«Αναρωτηθήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την εθνική ομόνοια και συνοχή με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανουάρ Κμπιμπές.

«Αντί θα ασχοληθούμε με τις τραγικές ενέργειες, μας φάνηκε πιο χρήσιμο να γιορτάσουμε 'το πνεύμα της 11ης Ιανουαρίου', το πνεύμα των γιγάντιων διαδηλώσεων των πολιτών της Κυριακής μετά τις επιθέσεις. Με έναν στόχο: να δημιουργήσουμε χώρους συνύπαρξης και ανταλλαγών ανάμεσα σε πιστούς και το σύνολο των συμπολιτών μας».

Αυτό το «τσάι της αδελφοσύνης» παίρνει διάφορες μορφές: προσφορά ζεστών ροφημάτων και γλυκών, ξεναγήσεις, συζητήσεις, εργαστήρια καλλιγραφίας, πρόσκληση για συμμετοχή στις πέντε προσευχές της ημέρας...

Προσκεκλημένος στο τέμενος του Σεντ-Ουέν ντ' Ομόν, στην περιοχή του Παρισιού, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ χαιρέτισε την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας» και προειδοποιώντας ότι «θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος».

Η εκδήλωση «ανοικτές πόρτες» δεν αφορά και τα 2.500 τεμένη και αίθουσες προσευχής της Γαλλίας, αλλά την πλειοψηφία των σημαντικών χώρων μουσουλμανικής λατρείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar soll

  Κακός πολύ κακός που τα ανιξανε βλέπεις μας έχει φάει αφτη η δημοκρατία...

 2. avatar Giorgos

  Τσαι του προσηλυτισμου ...
  Οκ με το τσαι...αλλα γιατι σε τεμενος και γιατι με προσευχη? Προσευχη σε ποιον?
  Η παραφροσυνη στο μεγαλειο της...

 3. avatar eliot

  τελικά μήπως μονοι μας προκαλούμε την καταστροφή μας ?οποιος έχει πάει στην μιση μασσαλία μπορεί να καταλάβει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει