Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι η νεαρή κοπέλα από τη Βρετανία ήταν έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Όπως όμως αποδείχτηκε, η 18χρονη είχε έναν όγκο στο μέγεθος καρπουζιού!

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παράλυση από τους πόνους στην κοιλιά και οι γιατροί αμέσως είπαν ότι η κοπέλα ήταν έγκυος παρόλο που εκείνη ισχυριζόταν το αντίθετο. Τελικά διαπίστωσαν ότι η νεαρή είχε αναπτύξει καρκινικές κύστες στις ωοθήκες της, που ζύγιζαν αρκετά κιλά. Η Olivia από το Hull, είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά ότι είχε ένα φούσκωμα στο στομάχι το καλοκαίρι του 2013, αλλά το αγνόησε μέχρι που άρχισε να έχει βασανιστικούς πόνους στο στομάχι.

«Η κοιλιά μου ήταν τόσο πρησμένη που όλοι νόμιζαν ότι είμαι έγκυος. Μάλιστα έκανα εξετάσεις αίματος, ούρων ακόμη και εξετάσεις για σκωληκοειδίτιδα, αλλά και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλειστεί ότι ήμουν έγκυος», είπε η νεαρή κοπέλα μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sun. Αλλά τελικά οι ακτινογραφίες στο νοσοκομείο που έγιναν στην κοπέλα το Νοέμβριο έδειξαν το πραγματικό πρόβλημα.

Η Olivia είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν οι γιατροί είδαν τις ακτινογραφίες είπαν “ουάου” και ήταν πραγματικά σοκαρισμένοι από το πόσο μεγάλος ήταν ο όγκος». Όπως λέει η κοπέλα ήταν στο μέγεθος ενός καρπουζιού και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι μπορεί να είναι τόσο μεγάλο στο στομάχι της.

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο έπαθα σοκ και δεν πίστευα ότι μπορεί να μου συμβεί αυτό στα 17 μου χρόνια. Η κύστη ήταν τόσο μεγάλη που σκέφτηκα ότι επρόκειτο να σκάσει σαν μπαλόνι – ανά πάσα στιγμή φοβόμουν ο καρκίνος θα εξαπλωθεί σε όλο το σώμα μου. Ευτυχώς οι χειρουργοί ξεφορτώθηκαν την τεράστια κύστη και ο καρκίνος δεν εξαπλώθηκε περαιτέρω. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να έχω καρκίνο του σε τόσο νεαρή ηλικία, και δεν νομίζω και δεν ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον», δήλωσε η νεαρή κοπέλα.

Ο 30 εκατοστών όγκος αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς στο Νοσοκομείο St James στο Λιντς και η φοιτήτρια γυμναστικής ακαδημίας έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Εβδομάδες αργότερα επανήλθε πλήρως μετά τη θεραπεία των γιατρών. «Όταν μου είπαν ότι ο καρκίνος δεν θα επέστρεφε ένιωσα απίστευτα, πήγα από τη χειρότερη στιγμή της ζωής μου στην καλύτερη. Ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο»

Ο καρκίνος των ωοθηκών πλήττει περισσότερες από 7.000 γυναίκες στη Βρετανία κάθε χρόνο, ενώ 1 στις 5 είναι κάτω των 50 ετών.

tub04

tub05 tub03 tub02 tub01