Ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ραλφ Στέγκνερ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο επικεφαλής στη Θουριγγία του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπγιορν Χέκε «δεν διαφέρει από τους νεοναζί».

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt ο Στέγκνερ ζήτησε να παρακολουθείται το AfD από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας, τονίζοντας ότι κάποιος όπως ο Χέκε «δεν διαφέρει από τους νεοναζί».

Το κόμμα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο ακροδεξιό NPD, πρόσθεσε ο ίδιος. «Τέτοιοι τύποι» στην ηγεσία ενός κόμματος αποτελούν «περιπτώσεις για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας και την εισαγγελία».

Ο Χέκε κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel.

Τις εκκλήσεις του για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων στην Ερφούρτη κατά την μεταναστευτικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης ακολουθούν εδώ και εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Παράλληλα όταν προσεκλήθη πρόσφατα σε μια γνωστή εκπομπή λόγου του τηλεοπτικού δικτύου ARD, ο επικεφαλής του AfD στη Θουριγγία τοποθέτησε τη γερμανική σημαία στην καρέκλα όπου καθόταν και ανέλυσε τις ακραίες θέσεις του για τη μεταναστευτική πολιτική, μια κίνηση που προκάλεσε αγανάκτηση.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Στέγκνερ οι απόψεις του Afd συμπίπτουν σε πολλά σημεία με αυτές του Pegida. «Βλέπω πολλές ομοιότητες με τους οπαδούς του Pegida», είπε χαρακτηριστικά.