Παλαιστίνιος ισλαμιστής τραυμάτισε βαριά έναν Ισραηλινό μαχαιρώνοντάς τον στο λαιμό πριν πέσει νεκρός από ισραηλινά πυρά σήμερα στην κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση που σημειώθηκε σε διασταύρωση βόρεια της Χεβρώνας, είναι η τελευταία, χρονικά, μιας σειράς επιθέσεων με μαχαίρι που πραγματοποιούν μεμονωμένα Παλαιστίνιοι εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτών.

Ο 19χρονος Ισραηλινός που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατιωτών, οι αμοιβαίες επιθέσεις Παλαιστινίων και εποίκων και μια σειρά από αντι-ισραηλινές επιθέσεις με μαχαίρι έχουν προκαλέσει τον θάνατο 55 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ, (σχεδόν οι μισοί είναι δράστες επιθέσεων) και οκτώ Ισραηλινών.

Ο τομέας της Χεβρώνας θεωρείται η πυριτιδαποθήκη της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης. Αρκετοί από τους δράστες των επιθέσεων είναι από τη Χεβρώνα ή τα προάστιά της. Μια 17χρονη σκοτώθηκε χθες από ισραηλινούς μεθοριακούς φρουρούς. Τους πλησίαζε ουρλιάζοντας και κρατώντας μαχαίρι, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, εκδοχή που αμφισβητείται από παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες.