Φωτογραφίες με γυναίκες αεροσυνοδούς να βρίσκονται ξαπλωμένες στο χώρο αποσκευών στο εσωτερικό των αεροσκαφών, έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας. Οι εικόνες, ανέβηκαν στη γνωστή εφαρμογή chat, WeChat και αφορούν σε πλήρωμα κινέζικης αεροπορικής εταιρείας. Σύμφωνα με αναφορά της παραπάνω εφαρμογής, «το προσωπικό αναγκάστηκε να μπει στα ντουλαπάκια από το προσωπικό ασφαλείας, μετά τη συμπλήρωση 30-50 ωρών στην υπηρεσία» που αποτελεί μέρος ενός ανήκουστου «τελετουργικού», ενός μάλλον απαίσιου bylluing.

Οι Kunming Airlines, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ερευνούν το θέμα και πως το περιστατικό συνέβη αφού το πλήρωμα είχε ολοκληρώσει τα καθήκοντά του, χωρίς να επηρεαστεί η ασφάλεια της πτήσης. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έχει λάβει ποτέ παράπονα για το προσωπικό του.

Το τοπικό δίκτυο CCTV News, σημειώνει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ότι αν και υπάρχει μεγάλη ενόχληση γι αυτό το «τελετουργικό», εντούτοις συνεχίζεται και αρκετά μέλη του προσωπικού ζουν υπό το καθεστώς φόβου προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί από τους ανώτερους συναδέλφους τους.

«Πολλές αεροσυνοδοί έχουν κάνει επανειλημμένως παράπονα στην εταιρεία, αλλά τα αιτήματά τους αγνοούνται», γράφει το CCTV News. Τέτοια περιστατικά, έχουν προκαλέσει την οργή αρκετών χρηστών του διαδικτύου, με μερικούς να καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές. «Οι αεροσυνοδοί όχι μόνο έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολους επιβάτες, αλλά και τις ενοχλήσεις των συναδέλφων τους», γράφει ένας και ένας άλλος σημειώνει «επαγγελματίες στον κλάδο των αερομεταφορών; Συμπεριφέρονται σαν παιδιά στο σχολείο».

hjfd2 hjfd1