Η Τουρκία θα έχει συνομιλίες με τη Ρωσία και το Ιράν για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, αλλά δεν θα υιοθετήσει μια στάση στην εξωτερική της πολιτική που να «νομιμοποιεί το συριακό καθεστώς», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV, ο Νταβούτογλου σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι στη Συρία μπορεί να προκαλέσουν ένα μεγαλύτερο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και δεν θα διαστάσει να το χρησιμοποιήσει.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερα τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν χθες κοντά στη μεθόριο με τη Συρία από πυραυλικά συστήματα στη Συρία και ότι οι μονάδες του έδωσαν την «αναγκαία απάντηση».

Ο στρατός δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του αυτή ποια ήταν η απάντηση που δόθηκε, αλλά είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε μια απάντηση έπειτα από παρενοχλήσεις αεροσκαφών του.