Ένας ανήλικος μετανάστης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί, ανακοίνωσε σήμερα η νομαρχία του Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

«Γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο σημείο της σήραγγας της Μάγχης, ένας μετανάστες παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας. «Κατά την άφιξή τους τα συνεργεία διάσωσης διαπίστωσαν ότι ένας αφρικανός μετανάστης, πιθανόν από το Σουδάν ή την Ερυθραία, ήταν νεκρός. Διεξάγεται έρευνα».

«Ο συρμός κάνει μία στροφή βγαίνοντας από τη σήραγγα και εκεί συνέβη αυτό», στη διαδρομή από τη Βρετανία στη Γαλλία, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel. Το δυστύχημα δεν επηρέασε την κυκλοφορία, σε αντίθεση με δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό της σήραγγας. Το Eurotunnel «εκφράζει τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης διέλευσης της Μάγχης ενέχει μεγάλους κινδύνους».

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ένας σύρος μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στη σήραγγα της Μάγχης.

Σύμφωνα με απολογισμό της νομαρχίας, σχεδόν 3.000 μετανάστες, κυρίως από την Ανατολική Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Συρία, βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια του Καλαί ελπίζοντας να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν «Ελ Ντοράντο». Υπολογίζοντας τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που διαμένουν σε καταυλισμό στο Γκραντ Σιντ, περίπου 40 χλμ. από το Καλαί, σχεδόν 4.000 μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή.

Στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τον όμιλο Eurotunnel, έως και 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα σε μια νύχτα στη σήραγγα της Μάγχης. Μεγάλες εργασίες πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης, κυρίως με την τοποθέτηση φραγμάτων κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και στον παρακαμπτήριο δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη περιοχή αυτή (μεταξύ 100 και 200 κάθε νύχτα γύρω στα μέσα Αυγούστου) και οι παράνομες διελεύσεις μέσω των φορτηγών στα οποία κρύβονται.

Την Τρίτη, ομάδα 100 έως 200 μεταναστών οπλισμένων με ρόπαλα για να αναγκάσουν τα φορτηγά να σταματήσουν προκειμένου να κρυφτούν σε αυτά, εισέβαλαν στον παρακαμπτήριο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο αριθμός αυτός φαντάζει μεγάλος καθώς ομάδες με 40 έως 50 μετανάστες βρίσκονται συνήθως στο σημείο αυτό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.