Αλυσίδα με πρόσφυγες στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας

«Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;» γράφουν τα χαρτόνια που κρατούν


ΚΟΣΜΟΣ
16:05
17/09/2015
Αλυσίδα με πρόσφυγες στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας
loading

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή στη διάβαση «Χόργκος 2» στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας κρατώντας πανό με συνθήματα που γράφουν «Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;».

Οι διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το συρματόπλεγμα, που τοποθέτησαν τα μέλη της ουγγρικής αστυνομίας, μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν κάποιοι από τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας κατάφεραν να παραβιάσουν τον φράχτη στη διάβαση.

Ομάδα προσφύγων έχει σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 20 μέτρων και μία άλλη ομάδα κυρίως γυναίκες και παιδιά κάθονται μπροστά τους. Οι πρόσφυγες κρατούν πανό με τα συνθήματα: «Ανοίξτε την πύλη για τους ανθρώπους και τα παιδιά», «Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας», «Αφήστε μας να περάσουμε, είμαστε πρόσφυγες», «Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά».

Χθες, η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και με τη βία απώθησε πρόσφυγες που προσπάθησαν να εισέλθουν από τη διάβαση Χόργκος στην Ουγγαρία, η οποία με απόφαση της Βουδαπέστης θα παραμείνει κλειστή για 30 μέρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει