Εκατοντάδες μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ξεκίνησαν με τα πόδια για να φτάσουν στη Γερμανία, τα σύνορα της οποίας απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη αυτή, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Η κατάσταση είναι πλέον πιο «χαλαρή», είπε ο Γιοχάνες Γκραϊφένεντερ, ενώ νωρίτερα είχε τεθεί θέμα να κλείσει ο σιδηροδρομικός σταθμός που είχε κατακλυσθεί από μετανάστες.

«Η κατάσταση ήταν πολύ πιο τεταμένη το πρωί. Ενημερώσαμε τους ανθρώπους ότι δεν θα πραγματοποιούνταν δρομολόγια για τη Γερμανία. Τους προσφέραμε κατάλυμα, όμως αρνήθηκαν», εξήγησε.

«Δεν μπορώ να εικάζω αλλά νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα πεζή», πρόσθεσε ο Γκραϊφένεντερ.

Εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ, με κάθε είδους μέσο: με λεωφορεία, ταξί ή ιδιωτικά αυτοκίνητα που έρχονταν κυρίως από τα ανατολικά, από τα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αργότερα σήμερα αναμένεται να φτάσει από τη Βιέννη μια αμαξοστοιχία που μεταφέρει περίπου 250 πρόσφυγες.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αφότου η Γερμανία επανέφερε, την Κυριακή, τους ελέγχους στα σύνορά της, γεγονός που καθυστερεί την διέλευση των χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να μπουν στη χώρα αυτή και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων στην Αυστρία.