Μπορεί η Μεσόγειος να γίνεται υγρός τάφος για χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και άλλοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να πορεύονται μέσα στην Ευρώπη, σε συνθήκες κάποτε καλές κι άλλοτε από δύσκολες έως απάνθρωπες, η Frontex ωστόσο φαίνεται πως διαθέτει τόσους πόρους που μπορεί, σε τέτοιους καιρούς, να ξοδεύει περίπου 350.000 ευρώ σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Για τους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας συνοριοφυλάκων, τον Μάιο, η Frontex ξόδεψε το απίστευτο αυτό ποσό, με τα 56.300 ευρώ να δίνονται για ένα δείπνο που κράτησε έως τις 2 το πρωί.

Σύμφωνα με το Bureau of Investigative Journalism (BIJ), που αποκάλυψε την υπόθεση αυτή, 800 αντιπρόσωποι ταξίδεψαν στην Πολωνία με τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία τους πληρωμένα.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών έγιναν και συζητήσεις για το πώς θα περιοριστεί η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη. Αλλά έγιναν επίσης επιδείξεις με σκύλους και παρέλαση από την πολωνική Border Guard Representative Orchestra.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του BIJ 22.000 ευρώ δόθηκαν για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαζομένων της Frontex σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Βαρσοβίας.

Για τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της η Frontex πλήρωσε άλλα 17.500, για να εισάγει οκτώ δερμάτινες καρέκλες από τη Φινλανδία.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, την τελευταία διετία η Frontex είχε στον προϋπολογισμό της 9100 ευρώ για 400 στυλό και μολύβια Parker ειδικά φτιαγμένα γι’ αυτήν και 5.160 ευρώ για 4000 μπρελόκ με το λογότυπό της.

bordeasf1 bordeasf2 bordeasf3 bordeasf4