H ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα μια γυναίκα για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, στην τελευταία μιας σειράς συλλήψεων φερόμενων στελεχών της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ισπανία.

Η νεαρή γυναίκα «που φέρεται να έκανε κατήχηση, να στρατολογούσε και να προσέφερε υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ντάες» (σ.σ το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνελήφθη στο Φιγκέρες (Καταλονία, βορειοανατολικά), γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας σε ένα δελτίο Τύπου.

Η γυναίκα είχε επιδοθεί στο να «στέλνει μαχητές, να δίνει πληροφορίες σχετικά με επαφές με πρόσωπα και ασφαλή δρομολόγια αναφορικά με τα ταξίδια προς τις περιοχές που ελέγχει το Ντάες» ενώ παρείχε και συμβουλές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρήσουν οι επίδοξοι μαχητές κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η 19χρονη προωθούσε «την ιδεολογία και την τρομοκρατική δράση του Ντάες» και διατηρούσε σχέσεις με «πρόσωπα με λογαριασμούς όπου προβάλλονταν εξτρεμιστικές ιδέες» προκειμένου να αναπτύξει το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης το Σάββατο μια νεαρή Μαροκινή ηλικίας 18 ετών, που κατηγορείται ότι ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία με στόχο να ενταχθεί στην οργάνωση.