Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν εναντίον της τρομοκρατίας

Δηλώσεις Αχμαντινετζάντ για την παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή


ΚΟΣΜΟΣ
14:41
25/06/2011
Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν εναντίον της τρομοκρατίας
loading

Να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν «την τρομοκρατία, του εξτρεμιστές και τις ξένες επεμβάσεις» δεσμεύτηκαν το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης για την τρομοκρατία που έγινε στην Τεχεράνη.

Οι πρόεδροι του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, του Πακιστάν, Ασέφ Αλί Ζαρντάρι και του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι αναφέρουν στην ανακοίνωση που υπέγραψαν: «Οι τρεις πλευρές δεσμεύονται να καταβάλουν προσπάθειες για να εξαλείψουν τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και να αποκρούσουν τις ξένες επεμβάσεις που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Ισλάμ, τις ειρηνικές παραδόσεις της περιοχής και τα συμφέροντα των λαών τους».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατήγγειλε σήμερα τις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι «εκμεταλλεύονται» τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, ο Αχμαντινετζάντ παραλλήλισε την «εκμετάλλευση» αυτή με εκείνην του Ολοκαυτώματος σημειώνοντας «Αν άνοιγαν τα μαύρα κουτιά της 11ης Σεπτεμβρίου και του Ολοκαυτώματος, τότε ένα μέρος της αλήθειας θα γινόταν γνωστό, όμως οι ΗΠΑ δεν το επιτρέπουν αυτό».

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, τόσο το Ολοκαύτωμα όσο και οι επιθέσεις του 2001 ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για να ταπεινώσουν τους μουσουλμάνους και ταυτόχρονα να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη, σπέρνοντας τον πανικό στην περιοχή. «Ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν την 11η Σεπτεμβρίου μοιάζει πολύ με όσα συνέβησαν με το Ολοκαύτωμα», είπε στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Στο παρελθόν ο Αχμαντινετζάντ έχει κατ' επανάληψη εκφράσει αμφιβολίες για το ποιος ευθύνεται για την 11η Σεπτεμβρίου και για το αν έγινε πραγματικά το Ολοκαύτωμα, ενώ έχει χαρακτηρίσει τα δύο γεγονότα «μεγάλο ψέμα» και «μύθο» αντίστοιχα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει