Σε πόλεμο κατά της «τυφλής τρομοκρατίας» της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου, καλεί τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τις δύο χώρες ότι βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο νοτιοανατολικό Ιράν.

«Στην περιοχή μας η τυφλή και άγρια τρομοκρατία γεννιέται από τις διαβολικές πολιτικές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των μισθοφόρων τους», δήλωσε σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε την έβδομη ημέρα πένθους για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή 28 ανθρώπων στην πόλη Ζαχεντάν.

«Όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να πολεμήσουν αυτό το διαβολικό και ολέθριο επακόλουθο που είναι η πεμπτουσία της διαφθοράς στη γη», προστίθεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Τζουνταλάχ (στρατιώτες του Θεού) ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στα μέσα Ιουλίου εναντίον του σιιτικού τεμένους.

Οι επιθέσεις αυτές καταδικάστηκαν από τις χώρες της Δύσης, αλλά η Τεχεράνη κατήγγειλε εμπλοκή των ΗΠΑ.
Την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατηγόρησε επίσης τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν ότι στηρίζουν τέτοιες ενέργειες.

Η Ισλαμική Δημοκρατία κατηγορεί τακτικά την οργάνωση Τζουνταλάχ ότι εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Βρετανίας και του Πακιστάν με στόχο να αποσταθεροποιήσει την κεντρική ιρανική διοίκηση.