Ο Λίβυος υπουργός Πετρελαίου Σόκρι Γάνεμ δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη όπου έχει καταφύγει ότι «εγκατέλειψε τη χώρα του» για να ενωθεί προσεχώς με τους εξεγερμένους συμπατριώτες του και για «να αγωνιστεί για ένα δημοκρατικό κράτος», όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούμε πλέον να εργαστούμε, και έτσι εγκατέλειψα τη χώρα μου και την εργασία μου για να ταχθώ στο πλευρό των νέων Λίβυων που μάχονται και ένα δημοκρατικό κράτος», δήλωσε ο κ. Γάνεμ.

Ο κ. Γάνεμ, που βρίσκεται αρκετό καιρό στη Ρώμη, διευκρίνισε ότι δεν εργάζεται ακόμα μαζί με τους εξεγερμένους ούτε μετέχει προς το παρόν στο Μεταβατικό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το αντιπροσωπευτικό όργανο των εξεγερμένων που εδρεύει στην Βεγγάζη.

Ο υπουργός Πετρελαίου ένας από τους πλέον σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Καντάφι έχει φύγει από τη Λιβύη από τις 14 Μαΐου και για ένα διάστημα λέγεται ότι βρίσκονταν στην Τυνησία, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από τις αρχές της χώρας αυτής.

Οι εξεγερμένοι από την πλευρά του δήλωσαν σήμερα ότι μέχρι στιγμής «δεν είχαν καμία επαφή» μαζί του και τόνισαν πως αγνοούν πότε θα συμπορευτεί με το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

Καταλήγοντας οι κ. Γάνεμ ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έχει σταματήσει λόγω του διεθνούς εμπάργκο και ότι ο ίδιος δεν θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα του στον ΟΠΕΚ.