Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται οι αστυνομικοί, μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου και ο Αρχηγός της αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, με αφορμή εκδηλώσεις των αστυνομικών και ανακοινώσεις για τη διεκδίκηση αιτημάτων τους.

Σήμερα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας, με τη συμμετοχή μελών αστυνομικών οργανώσεων από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας για υποστήριξη των αιτημάτων τους.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών Συνδικάτων Πράνκο Πραχ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Συμβουλίου στα αιτήματα των Κυπρίων αστυνομικών και πυροσβεστών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων στην οποία εντάχθηκε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Αστυνομίας, κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας να κατανοήσει ότι και οι αστυνομικοί έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε προσπάθεια του Αρχηγού Αστυνομίας για συρρίκνωση των ωφελημάτων των αστυνομικών.

«Για τον Σύνδεσμο είναι απορίας άξιον γιατί η Κυβέρνηση που έχει ως κύρια πολιτική την προάσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων δεν παρεμβαίνει και να θέσει την πολιτική της και εντός της Αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, κατήγγειλε ως αυθαίρετη και παράνομη την ενέργεια του Αρχηγού να θέσει, εδώ και ένα μήνα, σε διαθεσιμότητα τον εκπρόσωπο Τύπου του, λόγω δηλώσεων στις οποίες είχε προβεί και χαρακτηρίζει την ενέργειά του αποκορύφωμα των προθέσεων του σε βάρος του Συνδέσμου.

Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας απέρριψε τις κατηγορίες για προσπάθεια του Αρχηγού να συρρικνώσει τα δικαιώματα ή ωφελήματα των μελών της Αστυνομίας. Είπε επίσης ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν χρειάζεται κανέναν απολύτως να του υποδείξει να σεβαστεί τον συνδικαλισμό.