Εκατοντάδες άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν για να αποτίσουν τιμή στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζητώντας παράλληλα να κηρυχθεί τζιχάντ κατά της Ουάσιγκτον. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ισλαμιστικό κόμμα Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ (JUI) στην πόλη της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Ζήτω στον Οσάμα» φώναζε το πλήθος, που έφτανε τα 1.000 άτομα σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το πλήθος στη συνέχεια έκαψε μία αμερικάνικη σημαία, όπως είθισται κάθε Παρασκευή μετά τις προσευχές, σε κάθε περιοχή της χώρας.

«Οι υπηρεσίες που προσέφερε στους μουσουλμάνους ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα τιμώνται πάντοτ. Αψήφησε τον αμερικανό Μεγάλο Σατανά και σφετεριστή και αφύπνισε τις συνειδήσεις των μουσουλμάνων απανταχού της Γης. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να του αποτίσουμε τιμή», τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Άμπντουλ Καντίρ Λούνι, ηγετικό στέλεχος του JUI.

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας, αλλά αρχής γενομένης από σήμερα, χιλιάδες Οσάμα μέλλουνε να γεννηθούν διότι αυτός μορφοποίησε ένα κίνημα κατά των αντιμουσουλμανικών δυνάμεων, που ξεπερνά τον ίδιο τον άνθρωπο» είπε ο Χαφίζ Φαζάλ Μπαρεάς.

«Η Αμερική αρχικά σκότωσε τον Οσάμα και στη συνέχεια σκύλευσε το σώμα του», τόνισε ο ίδιος, που ορκίσθηκε πως «η τζιχάντ κατά της Αμερικής και των συμμάχων της θα συνεχισθεί».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν