Σε θάνατο καταδίκασε στρατιωτικό δικαστήριο του Μπαχρέιν τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πολιτικών ταραχών στη χώρα.  Άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές για να ανθρώπινα δικαιώματα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι συνολικά τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν στη χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και τουλάχιστον οι τρεις εξ αυτών παρασύρθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα γύρω στις 16 Μαρτίου.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κυβερνητική καταστολή των διαδηλώσεων, μεταξύ των οποίων τέσσερις στη διάρκεια κράτησής τους από την αστυνομία.

Περίπου 400 άνθρωποι συνελήφθησαν και περισσότεροι από 100 απολύθηκαν από τη δουλειά τους επειδή συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε ενώ κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ του σουνιτικού μοναρχικού καθεστώτος και της σιϊτικής πλειοψηφίας των πολιτών στον απόηχο των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Η τελευταία φορά που το Μπαχρέιν καταδίκασε κάποιον σε θάνατο ήταν το 2007.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 312 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για συμμετοχή σε θλιβερά περιστατικά κατηγορούμενοι για την υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους και για δολιοφθορά, έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τότε που κηρύχθηκε η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές του χρόνου.