Ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης του Μπαχρέιν διέψευσε ότι απολύθηκαν υπάλληλοι μετά τις διαδηλώσεις πολιτών, που  είχαν κεντρικό αίτημα τους τον εκδημοκρατισμό του σουνιτικού βασιλείου.

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν λένε ότι εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν διότι έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις. Οι αρχές του Μπαχρέιν υποστήριξαν ότι τιμώρησαν μόνο εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα στις κινητοποιήσεις.

Το θέμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στη σιιτική πλειοψηφία και στη σουνιτική βασιλική οικογένεια, η οποία έχει κατηγορήσει το σιιτικό Ιράν ότι συνδαυλίζει τις διαδηλώσεις σε συνεργασία με τους ομοθρήσκους του.

Το υπουργείο Υγείας του Μπαχρέιν έστειλε χθες στην εισαγγελία τα ονόματα 30 υπαλλήλων του οι οποίοι απηλλάγησαν των καθηκόντων τους για εγκλήματα, ενώ ανέφερε ότι άλλοι 10 υπάλληλοί του που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Τα επεισόδια βίας στην διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το θάνατο, 24 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 αστυνομικών.

Τουλάχιστον 567 άνθρωποι, ανάμεσά τους 38 γυναίκες, κρατούνται από τις αρχές, δήλωσε ο πρώην σιίτης βουλευτής Μάταρ Μάταρ, ενώ κατά τον ίδιο πάνω από 1.000 σιίτες έχουν συλληφθεί συνολικά στην διάρκεια της καταστολής των κινητοποιήσεων.