Η κατάσταση στο Μπαχρέιν βρίσκεται σε «πολύ επικίνδυνη φάση», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χάλεντ μπιν Άχμαντ Αλ-Χαλίφα στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Αυτό που συμβαίνει στο Μπαχρέιν αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη φάση. Υπάρχει σταθερότητα, όμως φοβόμαστε πάνω απ’ όλα το διχασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων», δήλωσε ο υπουργός. Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μπαχρέιν, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Εξάλλου η κρατική αεροπορική εταιρεία του Μπαχρέιν Gulf Air ανέστειλε σήμερα όλες τις πτήσεις προς το Λίβανο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον των αρχών του Μπαχρέιν.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ζήτησαν χθες από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Gulf Air είχε αναστείλει τις πτήσεις από τη Μανάμα προς το Ιράν και το Ιράκ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στη Βηρυτό, χαρακτήρισε «ξεχωριστή αδικία» τα γεγονότα στο Μπαχρέιν.