Σε δύο επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας προέβη  η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία την Παρασκευή, σε αντίποινα για την εκτόξευση ισάριθμων ρουκετών από την παλαιστινιακή περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι, τερματίζοντας την ανάπαυλα στη βία μετά την άτυπη εκεχειρία η οποία είχε συμφωνηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν χθες από την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας στην κατεύθυνση των πόλεων Ασντότ και Ασεκελόν του νότιου Ισραήλ. Δεν υπήρξε ουδείς τραυματισμός ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ανέφερε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν μερικές ώρες αργότερα με δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων της Χαμάς στην παραθαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με αξιωματούχους της ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης και του ισραηλινού στρατού. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τα πλήγματα αυτά.

Την περασμένη εβδομάδα, μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν μια αντιαρματική ρουκέτα πέραν των συνόρων κι έπληξαν ισραηλινό σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας έναν έφηβο. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζικά αντίποινα προχωρώντας σε αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 19 παλαιστινίων.

Μαχητές στη Γάζα εκτόξευσαν περίπου 140 ρουκέτες στο Ισραήλ στην διάρκεια των τετραήμερων εχθροπραξιών, οι οποίες διακόπηκαν όταν διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και τον ΟΗΕ πέτυχαν την σύναψη της άτυπης εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.