΄Ετοιμη να «χτυπήσει» η Αλ Κάιντα

Δεκάδες πράκτορες έχουν αναπτυχθεί στην Υεμένη


ΚΟΣΜΟΣ
20:10
26/03/2011
΄Ετοιμη να «χτυπήσει» η Αλ Κάιντα
1
loading

Έτοιμη να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση, επωφελούμενη από την συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο, κυρίως στην Υεμένη, είναι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κλάδος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση.

Ωστόσο, αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αποσπασματικές και ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να εκδώσουν μια προειδοποίηση ή να λάβουν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post» , η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δεκάδες πράκτορες στην Υεμένη εδώ και 18 μήνες για να βοηθήσουν τον στρατό της Υεμένης να καταδιώξει την Αλ Κάιντα.

Αλλά η απειλή έρχεται σε μια στιγμή που οι αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Υεμένη διαταράχθηκαν από τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ο πρόεδρος Σάλεχ, ο οποίος αγωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση, έχει καταστήσει τον αγώνα κατά της αλ-Κάιντα σημαντικό πλεονέκτημα στις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar koula

    βρε παιδια κοιτατε τις φατσες τους,το μισος και η βαρβαροτητα ειναι αποτυπωμενο στα προσωπα τους,εκτος του οτι ολοι τους ειναι κακασχημοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει