Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι πυροβολούν εναντίον νοσοκομείου στην πόλη Μιζουράτα, στη Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης τηλεφωνικώς στο Reuters.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται τραυματίες από τη μάχη που γίνεται για τη διατήρηση του ελέγχου της πόλης, προσέθεσε.

Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή και δεν έχει ακόμη σχολιαστεί ούτε από Λίβυους αξιωματούχους.

Λίγο νωρίτερα άλλος κάτοικος της πόλης δήλωσε ότι οι συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί έπληξαν αεροπορική βάση των κυβερνητικών δυνάμεων νότια της Μιζουράτα και ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων του καθεστώτος είχαν σκοτώσει άλλους δύο ανθρώπους στο κέντρο της πόλης.

«Σήμερα το πρωί, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν δύο φορές την αεροπορική βάση στην οποία στρατοπεδεύουν οι ταξιαρχίες του Καντάφι» νότια της Μιζουράτα, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters από την πόλη αυτή ο κάτοικος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Σάμι.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές πριν από μία ώρα στο κέντρο της πόλης. Οι σοροί τους βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο, το οποίο επισκέφθηκα πριν από λίγο. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονται εκεί (στο κέντρο της πόλης) τώρα», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες το βράδυ επιδρομές σε θέσεις των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, στα περίχωρα και στο εσωτερικό της Μιζουράτα.

«Σήμερα υπάρχει μια ανακούφιση. Οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες το βράδυ εντατικές επιδρομές σε θέσης ταξιαρχιών του Καντάφι, οι οποίες είχαν σημαντικές απώλειες», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Συνολικά 97 πτήσεις πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο τα συμμαχικά αεροσκάφη στη Λιβύη, τα οποία έπληξαν άρματα μάχης και συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοινώθηκε σήμερα στις 2 ώρα Ελλάδος από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Κανένας πύραυλος κρουζ δεν ερίφθη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διευκρίνισε ο διοικητής Μπέβερλι Μοκ, εκπρόσωπος των συμμαχικών δυνάμεων, από το USS Mount Whitney, πλοίο της διοίκησης που συντονίζει τις επιχειρήσεις στη Μεσόγειο.

Οι αεροπορικές επιδρομές «συνεχίζουν να έχουν στόχο τα κέντρα διοίκησης, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα άρματα μάχης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.