Στόχος των πολιτισμένων είναι ο βίαιος «εκπολιτισμός» μιας από τις πιο απομακρυσμένες φυλές του κόσμου, των Τζαράουα.

Οι Τζαράουα, που ως το 1998 δεν είχαν καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, καλούνται τώρα να στείλουν τα παιδιά τους σε ειδικά σχολεία σε μια προσπάθεια να «εκσυγχρονιστούν».
Οι πρόγονοί τους ήταν μετανάστες από την Αφρική. Αλλά τα τελευταία 65.000 χρόνια τα μέλη της φυλής ζουν στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ που ανήκουν στην Ινδία και βρίσκονται σε ένα αρχιπέλαγος 900 μίλια ανατολικώς της Σρι Λάνκα.

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο ανήκει στον Μπίτσου Πάντα Ρέι, το μοναδικό βουλευτή των νησιών. Ο ίδιος λέει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου οι 350 εναπομείναντες Τζαράουα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα εκθέσει σε μια προκαταρκτική συνάντηση τον επόμενο μήνα, τα παιδιά ηλικίας 6 ως 12 ετών, εκτός από τις βασικές γνώσεις ανάγνωσης και γραφής, θα μαθαίνουν και πώς να φροντίζουν την προσωπική υγιεινή και το ντύσιμό τους. Ακόμη θα εκπαιδεύονται στις διατροφικές συνήθειες και δραστηριότητες του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως το να βλέπουν τηλεόραση και να οδηγούν αυτοκίνητο.