Δύο κρατούμενοι σε αστυνομικό τμήμα επαρχιακής πόλης της Τυνησίας έχασαν τη ζωή τους, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο. Το περιστατικό, σύμφωνα με αναφορές ντόπιων, αλλά και του επίσημου δικτύου ενημέρωσης, προκάλεσε διαδήλωση διαμαρτυρίας του κόσμου.

Το γεγονός συνέβη στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, από όπου ξεκίνησε το κύμα του λαϊκού ξεσηκωμού, που ανάγκασε τον πρόεδρο Μπεν Αλί να εγκαταλείψει τη χώρα και πυροδότησε μία σειρά παρόμοιων διαδηλώσεων σε πολλές Αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ, οι δύο νέοι που είχαν συλληφθεί για μέθη κάηκαν ζωντανοί όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο αστυνομικό τμήμα. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού.Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μετά την γνωστοποίηση του θανάτου των δύο, οργισμένο πλήθος μαζεύτηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα διαμαρτυρόμενο έντονα.

Το Δεκέμβριο ένας νεαρός άνεργος σε αυτην την πόλη, αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών. Ο θάνατός του, λίγο αργότερα αποτέλεσε την σπίθα για να ξεκινήσει ένα πρωτοφανές κύμα αντί-κυβερνητικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, που οδήγησε τελικά σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, μετά από περίπου 30 χρόνια.