Πυρ εναντίον πολλών οχημάτων, μεταξύ των οποίων και ένα σχολικό, άνοιξε σήμερα το πρωί δράστης, κοντά στην Ιεριχώ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ισραήλ.

«Τρομοκράτης πυροβόλησε εναντίον πολλών οχημάτων κοντά στην πόλη αλ Αούζα», η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα βόρεια της (παλαιστινιακής) Ιεριχούς, επισήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ένας 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση και άλλοι δύο, ένας 13χρονος και ένας 21χρονος, πιο ελαφρά, όπως σχολίασε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ο δράστης, που φορούσε κουκούλα και έφερε ημιαυτόματο όπλο, άρχισε να πυροβολεί λίγο μετά τις 07:00 το πρωί εναντίον ισραηλινών οχημάτων και ενός σχολικού λεωφορείου.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχολικό είχε άθραυστα τζάμια.

Ο στρατός του Ισραήλ έστειλε αμέσως ενισχύσεις στο σημείο και έκλεισε όλους τους δρόμους, ενώ αναζητεί τον δράστη.

Η βία έχει οξυνθεί στη Δυτική Όχθη, περιοχή την οποία το Ισραήλ κατέλαβε το 1967, μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, περισσότεροι από 440 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν συλληφθεί.

Τουλάχιστον 17 ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις στο ίδιο διάστημα.