Η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, όπως δήλωσε ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ.

«Δήλωσα την παραίτηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο στις 20 Φεβρουαρίου και σήμερα την υποβάλλω γραπτώς», δήλωσε ο Στάγεχ από τη Ραμάλα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως «υπό το φως των εξελίξεων, που συνδέονται με την επίθεση κατά της Γάζας».

Όπως δήλωσε, παραιτείται, για να επιτρέψει τη διαμόρφωση μιας ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Παλαιστινίων σχετικά με τις πολιτικές διευθετήσεις μετά τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της ισλαμιστικής ομάδας της Χαμάς στη Γάζα.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αμερικανικών πιέσεων προς τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς οι διεθνείς προσπάθειες έχουν ενταθεί, για να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα και να αρχίσουν οι διεργασίες για μια πολιτική δομή, που θα κυβερνήσει τον θύλακα μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.