Πελώρια κύματα έπληξαν το Σάββατο βάση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στις νήσους Μάρσαλ, με τα στελέχη να ζουν τον απόλυτο τρόμο. Τα κύματα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις.

Από την ορμή του νερού, έσπασαν οι πόρτες, «εκτοξευτήκαν» έπιπλα, ενώ υπήρξε άμεση εκκένωση του προσωπικού. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν «κύματα που προκλήθηκαν λόγω καιρού» περίπου 1 μέτρου, έπληξαν το Roi-Namur, ένα νησί στο βόρειο τμήμα της Ατόλης Kwajalein.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που τα γιγάντια κύματα διασχίζουν την τραπεζαρία του στρατού. Κάποιος από το εσωτερικό της αίθουσας απαθανατίζει τη στιγμή που τα ορμητικά νερά διαπερνούν ακριβώς έξω από την είσοδο, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι βρουν μπροστά τους και να ξεφύγουν. Αμέσως μετά, τα δυνατά κύματα σπάνε γρήγορα το τζάμι από τις διπλές πόρτες. Το νερό συνεχίζει να μπαίνει στο κτίριο, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην τραπεζαρία, κρατιούνται από τα έπιπλα και δείχνουν φοβισμένοι. Ένας άντρας αιωρείται πάνω από ένα έπιπλο, καθώς πιάνει ένα πράσινο μπουκάλι μπίρας στο χέρι του και παρακολουθεί το κύμα να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Δύο κύματα έφεραν την καταστροφική σκηνή, καθώς το πρώτο μπήκε στη βάση και το δεύτερο μπήκε στην τραπεζαρία, μεταδίδει η Daily Mail.

Ένα άτομο τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στην κλινική στο νησί Kwajalein, χωρίς να είναι ανησυχητική η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον αξιωματικό Δημοσίων Υποθέσεων του Στρατού, Μάικ Μπράντλεϊ.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τα τεράστια κύματα έπληξαν επίσης δύο αεροδρόμια στην ατόλη Ailinglaplap. Βράχοι, συντρίμμια και κοράλλια έχουν γίνει μία μάζα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει τα αεροδρόμια κλειστά για εβδομάδες, καθώς άλλα νησιά της ατόλης ανέφεραν πλημμύρες και ζημιές. Ο στρατός έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης, για να επιβλέπει και να συντονίζει όλες τις προσπάθειες ανάκτησης.