Απομακρύνονται από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία καθώς οι πλημμύρες έφτασαν στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου ζουν και χιλιάδες ομογενείς.

Η περιοχή West End που βρίσκεται κοντά στις όχθες του ποταμού Μπρίσμπαν που έχει υπερχειλίσει, έχει αρχίσει να πλημμυρίζει. Πρόκειται για μια περιοχή όπου μένει μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ήδη το Κέντρο της Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας του Μπρισμπέιν προσφέρει κατάλυμα στους πλημμυροπαθείς ομογενείς της πόλης.

Εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας που πλημμύρισε τους δρόμους της Τουγούμπα, δυτικά του Μπρισμπέιν, παρασύρθηκαν πεζοί και αυτοκίνητα και έχασαν την ζωή τους εννέα άτομα ενώ αγνοούνται άλλα 66.

«Η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα πρέπει να αναμένουμε και άλλες μαύρες μέρες στο Κουίνσλαντ» , δήλωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πόλη Σεντ Τζόρτζ που πλημμύρισε την περασμένη εβδομάδα και όπου η στάθμη των υδάτων αναμένεται να ξεπεράσει στα επόμενα 24ωρα τα 13 μέτρα!

Ο τρόμος κορυφώθηκε χθες στο Κουίνσλαντ όταν ξαφνικά υψώθηκε  ένα υδάτινο τείχος ύψους 7 μέτρων το οποίο έπνιξε την Τουγούμπα, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, παρασύροντας στο διάβα του αυτοκίνητα και σπίτια.

Πέντε χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς τα ορμητικά νερά άφησαν την πληγείσα περιοχή κατεστραμμένη σαν από τσουνάμι, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να πλήξει το Μπρισμπέιν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις νοτιοδυτικές και βορειοκεντρικές περιοχές καθώς και στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.