Η βραζιλιάνα influencer και επίδοξη δικηγόρος, Μαρία Σοφία Βαλίμ, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών έπειτα από επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος. Ήταν μόλις 19 ετών. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο πατέρας της, Βίτορ Βαλίμ, δήμαρχος στην Καουκάια της Σεαρά.

«Με το μεγαλύτερο πόνο και θλίψη σας ενημερώνω για τον θάνατο της αγαπημένης μου κόρης Σοφίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο συντετριμμένος πολιτικός. «Δυστυχώς το σώμα της δεν άντεξε και ευχαριστώ όλους σας για τις προσευχές σας και την αγάπη σας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», συμπλήρωσε. Πάντως, ως τώρα, δεν υπάρχει επίσημη αιτία θανάτου από τους ιατροδικαστές στη Βραζιλία.

Ο Βίτορ Βαλίμ στις 5 Δεκεμβρίου είχε αποκαλύψει πως η κατάσταση της υγείας της κόρης του είχε χειροτερέψει ξαφνικά και θα χρειαζόταν άμεση μεταμόσχευση ήπατος. Δύο μέρες μετά τόνισε πως βρέθηκε δότης και η κόρη του μπήκε στο χειρουργείο με τη μεταμόσχευση να είναι επιτυχημένη. «Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η Σοφία μπήκε στη λίστα αναμονής βρέθηκε δότης λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Το χειρουργείο ήταν πετυχημένο», ανέφερε σε μήνυμά του.

Influencer και μελλοντική δικηγόρος

Πριν από τον θάνατό της η Μαρία Σοφία Βαλίμ είχε αποκτήσει ισχυρό κοινό στο Instagram με πάνω από 100.000 followers, όπου συχνά ανέβαζε φωτογραφίες της να γυμνάζεται ή με συμβουλές για μακιγιάζ και φροντίδα του δέρματος. Η Σοφία δεν έκρυβε την αγάπη της για τα πολυτελή brands και τα ακριβά αυτοκίνητα όπως αυτά της Ferrari, της οποίας ήταν και οπαδός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Σε μια από τις τελευταίες της φωτογραφίες, εμφανίζεται σε μια από τις συναυλίες που έδωσε η Τέιλορ Σουίφτ στη Βραζιλία.

Πέραν, όμως, της παρουσίας της στα social media, η Μαρία Σοφία Βαλίμ σπούδαζε Νομική, που έλεγε πως ήταν «η αγάπη της ζωής της» και ο στόχος της ήταν να γίνει μια πετυχημένη δικηγόρος.

Τα συλλυπητήρια γέμισαν τον λογαριασμό της στο Instagram, όπως κι εκείνον του πατέρα της, μετά την ανακοίνωση του θανάτου της. «Ο Θεός θα σε καλωσορίσει στην αγκαλιά του. Ήσουν και θα είσαι ιδιαίτερη», έγραψε ένας χρήστης. «Η πιο όμορφη πριγκίπισσα», έγραψε στο μεταξύ η influencer Λίβια Μπενόσιο και συνέχισε: «Έλαμψες εδώ και θα λάμψεις κι εκεί δίπλα στον Θεό σαν μικρό αστέρι». Μια πρώην καθηγήτριά της, η Αλουΐζιο Καβαλκάντε Ζούνιορ, ανέφερε: «Η Σοφία ήταν μαθήτρια μου. Θυμάμαι πόσο γλυκιά ήσουν. Η ζωή της ήταν ιδιαίτερη και άφησε πολλούς καρπούς αγάπης στις καρδιές πολλών ανθρώπων».