Εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλο μπαράζ βομβαρδισμών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, ώστε να κόψει το ρεύμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ότι ήδη παρατηρείται αύξηση σε πυραυλικές επιθέσεις και σε χτυπήματα με drones.

Επίσης, σημείωσε ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αύριο στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσει να θέτει στο Κογκρέσο το ζήτημα της έγκρισης περισσότερης βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο ίδιος είπε ότι αναμένεται επίσης η Ουάσιγκτον να ανακοινώσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς είπε ότι ο Μπάιντεν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε στενές και συχνές επαφές με βουλευτές σχετικά με την επείγουσα έγκριση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Η δική μας εθνική ασφάλεια διακυβεύεται στην Ουκρανία. Ο Πούτιν έχει υποδείξει ότι αν επιτύχει εκεί, έχει σχέδια για άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε», είπε ο Μπέιτς στους δημοσιογράφους. «Θα στοίχιζε απείρως πιο ακριβά, από κάθε άποψη, να μην εγκρίνουμε αυτήν τη συμπληρωματική χρηματοδότηση», συμπλήρωσε.