Άνθρωποι που επέζησαν από τη σφαγή στο φεστιβάλ Nova που προκάλεσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ταξιδεύουν στην Κύπρο, προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπείες, κυρίως της ψυχικής τους υγείας.

Σύμφωνα με το abcnews.go.com, μερικές από τις θεραπείες περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής και συζητήσεις. Οι καθημερινές συνεδρίες συμπληρώνονται με γιόγκα, διαλογισμό, ρεφλεξολογία, μασάζ και βελονισμό.

Επίσης, ο ραβίνος Arie Zeev Raskin, ο οποίος ηγείται της μικρής εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, είπε ότι η στενή εγγύτητα της Κύπρου με το Ισραήλ και οι φθηνές αεροπορικές συνδέσεις την καθιστούν ιδανικό προορισμό για να ταξιδέψει κάποιος, ώστε να κάνει θεραπεία για να ξεπεράσει τα τραύματά του.

Τα ταξίδια στην Κύπρο υποστηρίζονται από τη NovaHelp, μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας που συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν τους επιζώντες του rave party. Η οικονομική υποστήριξη παρέχεται από άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων λογιστικών εταιρειών και εβραϊκών αμερικανικών ομίλων.

Επιπλέον, στην Κύπρο ταξιδεύουν για θεραπεία και Ισραηλινοί που έχασαν τις οικογένειες τους από την επίθεση της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.