Σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Γάζα ο ισραηλινός στρατός καθώς αδιάκοπες είναι οι επιθέσεις αέρος και εδάφους κατά στόχων της Χαμάς, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα. Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 από τους 60 Ισραηλινούς ομήρους είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Παράλληλα, αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Άλλωστε, ο ανθρωπιστικός διάδρομος που θεωρητικά θα ήταν ανοιχτός σήμερα δεν κατέστη εφικτό να οδηγήσει αμάχους προς τη Ράφα. Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι επιτέθηκε στα στρατεύματά του καθώς άνοιγαν διάδρομο εκκένωσης για τους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η Χαμάς εκτόξευσε όλμους και αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον των στρατευμάτων που εργάζονταν για να ανοίξουν το δρόμο. Υποστηρίζουν ακόμα ότι η Χαμάς το έκανε αυτό “προκειμένου να εμποδίσει το άνοιγμα [του δρόμου] για τη μετακίνηση των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας“.