Ότι η Χαμάς έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας σε «ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά της κέντρα», υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός με ανάρτησή του.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκαρί, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ.

Ο ίδιος παρουσίασε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε, καταδεικνύουν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα, και ειδικά το νοσοκομείο Αλ Σίφα για να κρύψει θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα. «Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα».

«Η Χαμάς λειτουργεί μέσα και κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας. Οι προτεραιότητές τους είναι σαφείς – και ο λαός της Γάζας δεν είναι ανάμεσά τους» αναφέρει σε ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός.

Φόβοι εκφράζονται από διάφορες πλευρές ότι η αναφορά του ισραηλινού στρατού αυτή, θα μπορούσε να αποτελεί προαναγγελία στοχοποίησής του, θυμίζοντας μάλιστα την περίπτωση του νοσοκομείου που χτυπήθηκε στη Γάζα και στο οποίο υπήρξαν εκατοντάδες θύματα, με το Ισραήλ να αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν από δική του επίθεση και χρεώνοντάς την τραγωδία σε παλαιστινιακό πύραυλο.

Κατηγορηματική διάψευση από τη Χαμάς

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.