Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 71χρονος από το Μάντσεστερ, ο Μάρκ Γουάλεϊ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και οχτώ μηνών καθώς βρέθηκε ένοχος για την κατηγορία ότι προσπάθησε να βιάσει ένα βρέφος μόλις 12 εβδομάδων. Ο άντρας συλληφθεί στο φουαγιέ ξενοδοχείου στο κέντρο του Μάντσεστερ στο οποίο φέρεται να σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, είπε στους αστυνομικούς ότι έκαναν λάθος και πως βρισκόταν εκεί για να συναντήσει τη σχέση του. Τις βρετανικές αρχές (National Crime Agency) είχαν ενημερώσει για την δράση του 71χρονου, Νορβηγοί αστυνομικοί που ανακάλυψαν ότι ο άνδρας είχε συζητήσει το σεξουαλικό «ενδιαφέρον» του για παιδιά κάτω των 12 ετών στην διαδικτυακή πλατφόρμα Wickr, μεταδίδει το SkyNews.

Στις αναρτήσεις ο Γουάλεϊ φέρεται να περιέγραψε και την ακραία κακοποίηση που σχεδίαζε, ενώ παράλληλα διένειμε και απρεπείς φωτογραφίες παιδιών. Στην ίδια πλατφόρμα ο 71χρονος ήρθε σε επαφή με κάποιο άτομο που του είπε ότι έχει πρόσβαση σε ένα παιδί και στον οποίο ο Γουάλεϊ περιέγραψε τις αρρωστημένες ορέξεις του. Σύμφωνα με το Sky News ο 71χρονος ήταν ήδη υπό έρευνα για διανομή πορνογραφικού υλικού παιδιών που είχε εντοπιστεί σε συσκευές του το 2021.

«Ένας επικίνδυνος εγκληματίας»

«Ο Μάρκ Γουάλεϊ είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας που είχε ξεκάθαρη πρόθεση να βιάσει ένα μωρό. Τον συλλάβαμε και πλέον θα περάσει πολλά χρόνια στην φυλακή για τα εγκλήματά του» δήλωσε εκπρόσωπος της National Crime Agency.