Ένας διακεκριμένος ειδικός για τους κροκόδειλους στην Αυστραλία δήλωσε ένοχος για μια σειρά από φρικιαστικές κατηγορίες κακοποίησης ζώων, περιλαμβάνουν τον βιασμό και τον βασανισμό σκυλιών. Ο Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον, 51 ετών, βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά περισσότερα από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022.

Ο 51χρονος Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον ξεκίνησε τη σαδιστική του δράση το 2014 και οι Αρχές πιστεύουν ότι βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022, μεταδίδει η Daily Mail. Ο διακεκριμένος ζωολόγος, που παλαιότερα εργαζόταν στο Charles Darwin University, εμφανίστηκε ήρεμος τη Δευτέρα σε Ανώτατο δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας και παραδέχθηκε την ενοχή του, τόσο για τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά των ζώων που του εμπιστεύονταν οι ιδιόκτητες του, όσο και για τέσσερις κατηγορίες για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πριν ο εισαγγελέας Μάρτι Όστ διαβάσει τα γεγονότα για να απαγγείλει τις κατηγορίες κατηγοριών, ο επικεφαλής Μάικλ Γκραντ προέτρεψε όσους βρσικόταν στην αίθουσα, το προσωπικό ασφαλείας και τα μέσα ενημέρωσης να εγκαταλείψουν το δικαστήριο. «Αυτά τα γεγονότα περιέχουν υλικό που μπορεί να περιγραφεί μόνο διεστραμμένες πράξεις σκληρότητας που είναι τόσο οδυνηρές και οι οποίες κατά την εκτίμησή μου έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν νευρικό κλονισμό», είπε. «Είτε έτσι είτε αλλιώς θα το αφήσω σε εσάς, αλλά οι δυνατότητες έχουν περιγραφεί. Οι λεπτομέρειες της παράβασης είναι πολύ φρικιαστικές για να δημοσιευτούν, αλλά οδήγησαν στο θάνατο 39 σκύλων. «Ο δράστης είχε ένα σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά», είπε ο κ. Aust.

Εκτός από το να βασανίζει τα δικά του σκυλιά, ο Britton έπαιρνε και άλλους σκύλους στα ανοιχτά του Gumtree Australia από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες στην περιοχή του Ντάργουιν. «(Συχνά) έχτιζε μια καλή σχέση με τους ιδιοκτήτες σκύλων στις διαπραγματεύσεις για την κηδεμονία των ζώων τους, πολλοί από τους οποίους έπρεπε να δώσουν τα κατοικίδιά τους λόγω ταξιδιού ή επαγγελματικών υποχρεώσεων», είπε ο κ. Aust. Σε μία περίπτωση, ο Britton έστειλε ένα μήνυμα στους ιδιοκτήτες ενός μεγάλου καφέ σκύλου για να τους διαβεβαιώσει ότι το ζώο «εγκαταστάθηκε καλά». «Η Γουλφ ήταν χαλαρή και έτρωγε καλά και απολάμβανε το νέο της σπίτι», έγραφε το μήνυμα. Ωστόσο, εν αγνοία των προηγούμενων ιδιοκτητών, ο σκύλος είχε ήδη «σεξουαλική εκμετάλλευση, βασανισθεί και σκοτωθεί», είπε ο κ. Aust. Ο Μπρίτον, πρώην ακαδημαϊκός, ο οποίος κάποτε φιλοξενούσε τον θρυλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και βιολόγο Ντέιβιντ Άτενμπορο, μοιραζόταν βίντεο και εικόνες του να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τα σκυλιά σε διαδικτυακά φόρουμ με ψευδώνυμα.

Ο Μπρίτον συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Η ποινή του άνδρα θα ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση στις 13 Δεκεμβρίου.