Όσον αφορά το μακιγιάζ, καλός είναι ο χειμώνας (θυμίζουμε το grunge makeup και το martini makeup), αλλά η άνοιξη είναι ακόμη καλύτερη. Μπαίνουμε επιτέλους στην εποχή που θα δοκιμάσουμε ανάλαφρα makeup looks που θα φέρουν την εαρινή δροσιά και φρεσκάδα στο πρόσωπό μας.

«Το ανοιξιάτικο μακιγιάζ είναι διασκεδαστικό, γιατί βγαίνουμε από έναν κρύο, σκοτεινό χειμώνα. Θέλουμε looks που είναι αναζωογονητικά και φρέσκα, και προϊόντα που έχουν ελαφριά υφή και είναι εύκολα στη χρήση», λέει η makeup artist Samantha Lau η οποία συνεργάζεται με διασημότητες όπως η Dua Lipa. Η makeup artist Melissa Murdick συμφωνεί και προσθέτει πως «μας επιτρέπει να βγούμε από τη “χειμερία νάρκη του μακιγιάζ”. Η άνοιξη μας κάνει να νιώθουμε πιο ενεργητικές και δημιουργικές και αυτό αντανακλάται στο μακιγιάζ».

Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες με τις πιο καυτές τάσεις μακιγιάζ για την άνοιξη του 2024, σύμφωνα με όσα είπαν οι επαγγελματίες στο Byrdie.

1. Dolly Face

Η Pat McGrath δημιούργησε το απόλυτο μακιγιάζ στην επίδειξη μόδας του οίκου Maison Margiela κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, μετατρέποντας τα μοντέλα σε ζωντανές κούκλες με απόκοσμη γυάλινη επιδερμίδα – μια εμφάνιση που έκανε όλο το internet να αναρωτιέται πώς το κατάφερε. Φέτος, το glass skin που αντανακλά το φως του ήλιου είναι 100% in, ενώ συνδυάζεται με ανοιχτές αποχρώσεις σκιών στα μάτια. «Νομίζω ότι την άνοιξη θα δούμε να επανέρχεται το makeup look με παστέλ σκιές και γυάλινο δέρμα», λέει η διάσημη makeup artist Kasey Spickard.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η makeup artist Tobi Henney. Συνιστά να χρησιμοποιήσετε strobe cream (προϊόν που δίνει έξτρα γυαλάδα και λάμψη στο πρόσωπο) κάτω από το μακιγιάζ, το οποίο μπορείτε να αναμείξετε στο foundation ή να το βάλετε ταμποναριστά στην επιδερμίδα. Στα μάτια, δοκιμάστε σκιές σε ψυχρούς ή παστέλ τόνους, όπως το μπλε, το taupe, το πράσινο και το ροζ.

2. ’90s Brows

Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσετε ραντεβού για την αποτρίχωση των φρυδιών σας; «Το λέω αυτό εδώ και έναν χρόνο: τα κομψά, περιποιημένα, λεπτά φρύδια επιστρέφουν στη μόδα», λέει η Spickard συμπληρώνοντας πως γι’ αυτή την επιστροφή ευθύνεται η συνολική επαναφορά των τάσεων από τη δεκαετία του ’90. «Τα λεπτά φρύδια είναι κομψά», ισχυρίζεται. Αν όμως δεν προτιμάτε τα λεπτά φρύδια, τότε κάντε skip και διαβάστε ακριβώς παρακάτω.

3. Laminated Brows

Η αλήθεια είναι πως τα λεπτά φρύδια δεν είναι για όλες. Αν δεν σας αρέσουν, προτιμήστε τα γεμάτα και αφράτα. Για να πετύχετε αυτό το εφέ στα φρύδια, η Lau εξηγεί: «Ξεκινάω πάντα με το βούρτσισμα των φρυδιών». Μόλις βουρτσίσετε τα φρύδια σας και τα διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, δοκιμάστε να τα γεμίσετε με μολύβι φρυδιών και περάστε τα με τζελ για να αποκτήσετε αυτό το ανασηκωμένο και λαμπερό φινίρισμα. Ωστόσο, αν θέλετε μόνιμο αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε brow lamination.

4. Nude Lips

Η άνοιξη προστάζει nude αποχρώσεις στα χείλη μας και όπως λέει η makeup artist της Bobbi Brown, μην φοβηθείτε να τις αναμείξετε μεταξύ τους. «Όταν ακούω για ανοιξιάτικο μακιγιάζ, σκέφτομαι χρώμα στα μάτια και ροζ μάγουλα», αναφέρει. «Ο καλύτερος τρόπος για να εξισορροπήσετε αυτά τα πολύχρωμα μακιγιάζ είναι να φορέσετε nude κραγιόν». Εδώ μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα nude κραγιόν για τις ανοιξιάτικες μέρες.

5. Beautiful Blush

Ο ανοιξιάτικος καιρός μάς κάνει να νιώθουμε πιο αέρινες και κεφάτες, και ένα από τα πιο cute χρώματα για να βγάλουμε προς τα έξω το συναίσθημά μας είναι το ροζ! «Είναι εξαιρετικά θηλυκό να βάζετε πολύ ρουζ στο μακιγιάζ σας, καθώς ζωντανεύει την επιδερμίδα σας», εξηγεί η Murdick. «Δίνει την αίσθηση της ελαφρότητας και της νεανικότητας». Η Murdick συνιστά να φορέσετε πρώτα ένα έντονο κρεμώδες ρουζ. «Εφαρμόστε το σε όλη την περιοχή στα μάγουλα, από τα μήλα μέχρι τα ζυγωματικά», προτείνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, αλλά ένα μεγάλο, αφράτο πινέλο μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο ώστε να πετύχετε αυτό το καθαρό φινίρισμα.