Πόσα κραγιόν έχει μια γυναίκα στο νεσεσέρ της; Και πόσα από αυτά είναι σε nude αποχρώσεις; Τα τελευταία χρόνια, τα nude χρώματα, που ποικίλουν από σκούρο καφέ έως και ανοιχτό ροζ, αποτελούν τις passe-partout αποχρώσεις σε σχεδόν όλα τα μακιγιάζ.

Αν αναρωτιέστε γιατί να προτιμήσετε μία nude απόχρωση, τότε οι λόγοι είναι πολλοί. Αρκεί να πούμε πως τα εφαρμόζουμε χωρίς καν να χρειαζόμαστε καθρέφτη, δίνουν την κατάλληλη ένταση όταν τη χρειαζόμαστε και φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ.

Το nude κραγιόν μπορεί να είναι σατινέ ή ματ. Να δίνει full glam αποτέλεσμα ή να είναι ιδανικό για no-makeup looks. Ποια είναι, όμως, αυτά που έχουν τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων από εμάς για την top απόχρωση και απόδοσή τους; Αυτό θα το ανακαλύψετε παρακάτω.

«Faux»

Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το απόλυτο nude κραγιόν σε ροζ τόνους. Το Faux της MAC το έχω δει φορεμένο σε μελαχρινές, ξανθιές και κοκκινομάλλες. Σε όλες έδινε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα (καθώς η απόδοση του κραγιόν εξαρτάται και από τα φυσικά μας χρώματα), αλλά σε όλες έδειχνε υπέροχο.

MAC Cosmetics Satin Lipstick Faux €27

«Pillow Talk»

Η Charlotte Tilbury έκανε πάλι το θαύμα της. Το Pillow Talk είναι ένα από τα πιο διάσημα κραγιόν της εταιρείας και αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί. Πρόκειται για ένα ματ κραγιόν, το οποίο όμως σε αντίθεση με τα κλασικά ματ που αφυδατώνουν τα χείλη, τα κρατά ζουμερά και ενυδατωμένα. Επίσης, η ελαφριά ροζ απόχρωσή του τονίζει τη φυσική απόχρωση και γι’ αυτό ταιριάζει με όλα τα looks μας.

Sephora Charlotte Tilbury Matte Revolution – Matte Lipstick Pillow Talk €35,95

«Kate»

Μετά από χρόνια βάφοντας την Kim Kardashian, ο Mario Dedivanovic έφτιαξε τη δική του σειρά καλλυντικών, με το όνομα Makeup By Mario. Σε αυτή θα βρείτε πολλές αποχρώσεις σε nude κραγιόν, καθώς Dedivanovic και Kardashian είναι υπεύθυνοι για την εκτίναξη των nude αποχρώσεων στο μακιγιάζ. Η απόχρωση που κλέβει τις εντυπώσεις όμως είναι η Kate, με το βαθύ καφέ της να αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Sephora Makeup By Mario Ultra Suede Lipstick – Matte lipstick Kate €32,50

«If looks could kill»

Η Kylie Jenner ασχολείται με τα προϊόντα χειλιών από το 2016. Μετά από 8 χρόνια, έχει καταφέρει να χτίσει την αυτοκρατορία των Kylie Cosmetics και να δημιουργήσει αποχρώσεις που όλες λατρεύουμε. Η συγκεκριμένη όμως είναι ο ορισμός του nude. Λίγο καφέ, λίγο κόκκινο και λίγο ροζ έχουν αναμειχθεί και έχουν δημιουργήσει το χρώμα που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες.

Hondos Center Kylie Cosmetics Crème Lipstick If looks could kill €19,27

«À Demi – Mot»

Από τη λίστα δεν μπορούσαν να λείπουν τα κραγιόν της Chanel. Είναι σταθερά, έντονα όσο πρέπει και δίνουν τη λάμψη που χρειαζόμαστε. Αυτό το nude κραγιόν μπαίνει οπωσδήποτε στο νεσεσέρ μας.

Hondos Center Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Color À Demi – Mot €47,18