Όπως το navy blue και το μαύρο ή το μοβ και το πράσινο, το ροζ και το κόκκινο είναι ένας από τους συνδυασμούς χρωμάτων που κάποτε θεωρούνταν απαγορευτικοί. Οι κανόνες όμως είναι για να σπάνε και εδώ και καιρό βλέπουμε παντού το red-pink combo, από τις πασαρέλες διάσημων οίκων μέχρι το streetstyle.

Όταν είναι σωστά στιλιζαρισμένα, το ροζ και το κόκκινο αλληλοϋποστηρίζονται υπέροχα και απογειώνουν το ντύσιμό σας. Tο Harper’s Bazaar δίνει τις καλύτερες προτάσεις για το πώς θα πετύχουμε αυτόν τον συνδυασμό.

1. Δοκιμάστε το color blocking

Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι ιδανικές για color blocking. Δεδομένου ότι οπτικά τα χρώματα είναι παρόμοια, μπορείτε να κάνετε color blocking χρησιμοποιώντας κερασί με φούξια ή καρπουζί. Είναι ένας καλός τρόπος για να αναδείξετε την αρμονία τους χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το look σας.

2. Επιλέξτε τον σωστό τόνο

Όπως και με κάθε άλλο συνδυασμό χρωμάτων, είναι σημαντικό να επιλέξετε αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου που συμπληρώνουν η μια την άλλη. Αν θέλετε να φορέσετε έντονες αποχρώσεις του ροζ, συνδυάστε τες με έντονο κόκκινο. Εναλλακτικά, συνδυάστε μια βαθιά και πιο ήρεμη απόχρωση του κόκκινου με παστέλ ή απαλές ροζ αποχρώσεις.

3. Διαλέξτε ένα «χρώμα ήρωα»

Αν αμφιταλαντεύεστε για το πώς θα συνδυάσετε τα δύο χρώματα, μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά-σιγά. Αντί να κάνετε τον χρωματικό συνδυασμό στα ρούχα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα: Κάντε μια total ροζ ή κόκκινη εμφάνιση και προσθέστε αξεσουάρ ή πινελιές στην άλλη απόχρωση. Αν φοράτε ροζ ρούχα, γιατί να μην επιλέξετε κατακόκκινα παπούτσια; Ή «ενισχύστε» ένα κόκκινο ντύσιμο με φούξια κασκόλ.

Ρούχα

4. Μακιγιάζ ή νύχια

Ένας άλλος τρόπος για να εντάξετε τη ροζ και κόκκινη τάση στα looks σας είναι μέσω του μακιγιάζ ή στα νύχια σας. Προτού προχωρήσετε σε statement εμφανίσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε φορώντας κόκκινο κραγιόν ή να βάψετε τα νύχια σας στην πιο Barbie απόχρωση που θα βρείτε.