Οι καλύτερες αποχρώσεις κόκκινου κραγιόν δεν είναι απλώς γοητευτικές. Αποτελούν το βασικό στοιχείο του μακιγιάζ που με κάποιον τρόπο είναι πάντα φρέσκο.

Οι σκληροπυρηνικές θαυμάστριες του κόκκινου κραγιόν μπορούν να εντοπίσουν τη διαφορά μεταξύ του κόκκινου, του κόκκινου του κεραμιδιού και του αληθινού κόκκινου. Ξέρουν, επίσης, ότι το κόκκινο κραγιόν συγκαταλέγεται σε εκείνα τα καλλυντικά που αξίζουν να αγοράζονται ξανά και ξανά όταν τελειώσουν, για να συμπληρώνουν με δεξιοτεχνία ένα προσεγμένο μακιγιάζ.

Dior Liquid Lipstick, €51

Dior κόκκινο κραγιόν

Με μυτερό απλικατέρ που διευκολύνει την ακριβή εφαρμογή και υγρή φόρμουλα που στεγνώνει εντελώς, το συγκεκριμένο κραγιόν αποτελεί must επιλογή. Σε αντίθεση με πολλές φόρμουλες υγρών κραγιόν που είναι παχιές και με βαριά αίσθηση στα χείλη, αυτό είναι λεπτό και ελαφρύ, κάνοντάς το πιο άνετο στη χρήση. Με μία μόνο στρώση επιτυγχάνεται πλήρης και ομοιόμορφη κάλυψη.

Maybelline SuperStay Liquid Lipstick, €13,98

Maybelline κόκκινο κραγιόν

Αν ψάχνετε για ένα κόκκινο κραγιόν που να μην φεύγει ποτέ, κάντε αυτό το κραγιόν την πρώτη σας επιλογή. Αυτή η φόρμουλα υγρού κραγιόν παρέχει πλήρη χρωματισμό, στεγνώνει σε ματ φινίρισμα και, το σημαντικότερο, μένει σταθερό για ώρες. Είναι λίγο ξηρό και κολλώδες στα χείλη, γι’ αυτό εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα lip balm πριν φορέσετε αυτή τη φόρμουλα.

Shiseido VisionAiry Gel κραγιόν, €42,19

Shisheido κόκκινο κραγιόν

Αν σας αρέσει ένα κραγιόν που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο ματ και το γυαλιστερό, αυτή η σατινέ επιλογή είναι ιδανική για εσάς. Διαθέτει φόρμουλα τζελ που απλώνεται στα χείλη με ευκολία και το σατινέ φινίρισμα βοηθάει στο να μην αισθάνεστε ξηρά ή κολλώδη τα χείλη σας.

MAC Cosmetics Matte Lipstick Ruby Woo, €27

MAC κόκκινο κραγιόν

Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη απόχρωση κόκκινου κραγιόν, το ημι-ματ κραγιόν της MAC έχει αγαπηθεί από πολλές διασημότητες. Η  φόρμουλά του μετατράπηκε ακόμη και σε μια έκδοση που δημιουργήθηκε μόνο για τη Rihanna, με την εύστοχη ονομασία Riri Woo. 

Chanel Luminous Intense Lip Colour, €56,80

Chanel κόκκινο κραγιόν

Υπάρχουν δώδεκα τέλειες κόκκινες αποχρώσεις στο οπλοστάσιο της Chanel, αλλά το Pirate είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Διατηρεί τα χείλη λεία και ενυδατωμένα, με σατινέ φινίρισμα που δεν είναι υπερβολικά γυαλιστερό.

Πώς να κάνετε το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο και να μην λερώσει τα δόντια σας

κόκκινο κραγιόν

Για ένα σταθερό αποτέλεσμα, που θα έχει μεγάλη διάρκεια και δεν θα λερώνει τα δόντια σας, πρέπει να ξεκινήσετε με ένα primer χειλιών. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια βασική στρώση χρώματος κατευθείαν από το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών και πιέστε ελαφρά με το δάχτυλό σας για να το διανείμετε σε όλα τα χείλη. Για να διατηρήσετε το χρώμα στη θέση του, οριοθετήστε τα χείλη με ένα μολύβι της ίδιας απόχρωσης.

Προσθέστε άλλη μια στρώση κραγιόν και στη συνέχεια σκουπίστε με χαρτομάντιλο, για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της χρωστικής ουσίας που έχει απομείνει. Για να διαρκέσει το κραγιόν ακόμα περισσότερο, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές, ώστε να διασφαλίσετε ότι το χρώμα έχει πιεστεί και «κλειδώσει» στο δέρμα.

Ολοκληρώστε με μια ελαφριά σκόνη ημιδιαφανούς πούδρας, απλώνοντάς τη με ένα μικρό πινέλο κατά μήκος των άκρων των χειλιών για μια εμφάνιση που δεν θα ξεθωριάσει καθόλου.

Πώς να επιτύχετε το obre effect

κόκκινο κραγιόν

Ένας τρόπος για να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν σας είναι να υιοθετήσετε το obre look. Εύκολα μπορείτε να το επιτύχετε με δύο μόλις βήματα.

  • Κάντε περίγραμμα στα χείλη σας με ένα βαθύ καφεκόκκινο υγρό κραγιόν. Γεμίστε με αυτό και τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών, αφήνοντας το εσωτερικό των χειλιών σας γυμνό.
  • Χρησιμοποιήστε μια κλασική απόχρωση του κόκκινου κραγιόν, για να γεμίσετε το κέντρο των χειλιών, προσέχοντας να μην επικαλύψετε το σκουρόχρωμο κόκκινο στις εξωτερικές άκρες των χειλιών. Στη συνέχεια, ανακατέψτε απαλά τις δύο αποχρώσεις μεταξύ τους, ώστε να μην υπάρχει αισθητή «γραμμή» στο σημείο όπου ξεκινά η μία απόχρωση και σταματά η άλλη.