Αυτό που πραγματικά αλλάζει την εμφάνιση της νύφης είναι το μακιγιάζ και το χτένισμα. Οι  περισσότερες νύφες δίνουν περισσότερη σημασία στο νυφικό και θέτουν σε δεύτερη μοίρα το μακιγιάζ και τα μαλλιά. Αυτό είναι λάθος, αφού ένα κακό μακιγιάζ ή χτένισμα χαλά ολόκληρη την εμφάνιση τους.

Μαλλιά

Αποφασίστε πρώτα πριν ακόμα επιλέξετε νυφικό πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας. Εάν αποφασίσετε να αφήσετε κάτω τα μαλλία σας δεν μπορείτε να βάλετε νυφικό με λαιμό. Επίσης προσοχή στο πέπλο, εάν επιλέξετε ένα πολύ μακρύ πέπλο τα μαλλιά σας δεν μπορούν να είναι κάτω αφού δεν θα μπορεί να στερεωθεί.

Το χτένισμα σας δεν πρέπει να απέχει από αυτό που συνηθίζετε στις βραδινές σας εξόδους. Μην κάνετε κάτι το οποίο δεν σας ταιριάζει, θα είναι σαν η νύφη να είναι κάποια άλλη και όχι εσείς.

Κάντε πρόβες νωρίς ώστε να μην πιεστείτε τις τελευταίες μέρες. Είναι προτιμότερο αυτός/αυτή που θα σας χτενίσει να ξέρει τα μαλλιά σας και να μη σας χτενίζει μόνο για το γάμο. Καλό είναι να αρχίσετε πρόβες τρεις μήνες πριν, έτσι ώστε να έχετε χρόνο μπροστά σας να πετύχετε το τέλειο για σας.

Μακιγιάζ

Αποφασίστε πρώτα τι είδους μακιγιάζ θέλετε: απλό, έντονο, διακριτικό κτλ. Μετά σκεφτείτε τα χρώματα, έχοντας υπόψη πάντα τα χρώματα που σας ταιριάζουν. Με άσπρο ή ιβουάρ νυφίκό ταιριάζουν όλα σχεδόν τα χρώματα. Όταν επισκεφτείτε τη μακιγιέρ περιγράψτε της το νυφικό, το στιλ σας, το χτένισμα, το είδος και τα χρώματα μακιγιάζ που θέλετε και αρχίστε τις πρόβες.

Κάνετε όσες πρόβες χρειαστεί για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Μη διστάσετε να το ζητήσετε. Επίσης αποφύγετε δυο διαφορετικά βαμμένα μάτια σε μια επίσκεψη αφού για να καταλάβετε πως πραγματικά θα μοιάζει το μακιγιάζ πρέπει να το δείτε ταυτόχρονα και στα δυο.

Πηγή: omorfi.com