Ενώ το πρόσωπο είναι ο κύριος πρωταγωνιστής κάθε αντιγηραντικής περιποίησης, το σώμα σας είναι εξίσου επιρρεπές στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που επιδεινώνονται από τη γενική απώλεια ελαστικότητας του δέρματος.

Αν, ωστόσο, θέλετε να προλάβετε όλα αυτά που συμβαίνουν στο σώμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαύμα της αντιγηραντικής περιποίησης, τη ρετινόλη, και όλα τα οφέλη που μπορεί να έχει για το σώμα σας.

Τι μπορεί να κάνει η ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας

ρετινόλη

Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι ένα συστατικό- σούπερ σταρ γνωστό για τα οφέλη του στην περιποίηση της επιδερμίδας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Vogue India η ειδικός σε θέματα δέρματος, Dr Harshna Bijlani, «Αν και συνήθως συνδέεται με την περιποίηση του προσώπου, η ρετινόλη μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την περιποίηση του σώματος, όταν χρησιμοποιείται σωστά και με προσοχή».

Αντιγήρανση

Η ρετινόλη προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στα μέρη του σώματος, ιδίως στα χέρια.

Εξομάλυνση του δέρματος

Η τακτική χρήση ρετινόλης μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της τραχιάς και ανομοιόμορφης υφής του δέρματος, κάνοντας το δέρμα στο σώμα να αισθάνεται πιο μαλακό και πιο εκλεπτυσμένο.

Λάμψη

Η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης και των σκούρων κηλίδων, με αποτέλεσμα έναν πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος στο σώμα.

Μείωση της ακμής και των ατελειών

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των πόρων και στην πρόληψη των ξεσπασμάτων ακμής στο σώμα, καθιστώντας την ευεργετική για όσους πάσχουν από ακμή στο σώμα.

Απολέπιση

Η ρετινόλη δρα ως ήπιο απολεπιστικό, καθώς προάγει την ανακύκλωση των κυττάρων του δέρματος, ενθαρρύνοντας την αποβολή των παλαιών, κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και την ανάπτυξη νέων, υγιών κυττάρων, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος και οδηγεί σε πιο λείο, υγιές δέρμα.

ρετινόλη

Τα προϊόντα με ρετινόλη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο σώμα σας

Λοσιόν σώματος

Οι λοσιόν σώματος με ρετινόλη είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στο σώμα και έχουν σχεδιαστεί για να μην είναι λιπαρές, καθιστώντας εύκολη την εφαρμογή σε μεγαλύτερες περιοχές όπως τα χέρια, τα πόδια και η πλάτη.

Οροί σώματος

Οι οροί σώματος με βάση τη ρετινόλη είναι ελαφριά σκευάσματα που απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα, αποδίδοντας αποτελεσματικά το δραστικό συστατικό.

Έλαια σώματος

Ορισμένα έλαια σώματος μπορεί, επίσης, να περιέχουν ρετινόλη, παρέχοντας θρεπτικά οφέλη παράλληλα με τα αποτελέσματα ανανέωσης του δέρματος. Ομοίως, οι κρέμες σώματος με ρετινόλη προσφέρουν έντονη ενυδάτωση μαζί με τα αντιγηραντικά οφέλη της ρετινόλης.