Ένα υγιές σώμα έχει καλή κυκλοφορία του αίματος γιατί βοηθά το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να θρέψουν τα όργανα και τους ιστούς. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας, οδηγώντας σε κακή κυκλοφορία, όπως η γενετική, η ηλικία και η διατροφή. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια σώματος για να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να μειώσουν το στρες. Ποια είναι τα καλύτερα; Ακολουθεί μια λίστα με τρία έλαια σώματος που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

Έλαια σώματος

Η εφαρμογή αυτών των αιθέριων ελαίων σώματος μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανακούφιση σε κυκλοφορικά προβλήματα, να μειώσει το στρες και να ενυδατώσει το δέρμα σας για να του δώσει φυσική λάμψη. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τρία από τα ιδανικότερα έλαια σώματος για την τόνωση της κυκλοφορίας για να διαλέξετε με βάση τα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία.

Έλαιο βανίλιας

Τα έλαια σώματος που ενισχύουν την κυκλοφορία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες

Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία είναι η λεβάντα γιατί ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή, αναφέρει το thelist.com. Η λεβάντα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες και μπορεί, επίσης, να μειώσει το άγχος, ενώ μπορεί, ακόμη, και να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Από την άλλη, το έλαιο βανίλιας εκτός από το ότι βοηθά στην κυκλοφορία, έχει, επίσης, αντιβακτηριακά και αντικαταθλιπτικά οφέλη για να θεραπεύσει το μυαλό και το σώμα. Για όσους δεν είναι λάτρεις της λεβάντας, η βανίλια αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική.

Έλαιο φασκόμηλου

Τέλος, το έλαιο φασκόμηλου θεωρείται κορυφαία επιλογή, σύμφωνα με το thelist.com, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει με τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος.